Recepta de panallets

Tenim 4 dies de festa per davant, un moment ideal per dedicar una estona a cuinar sense pressa amb els nostres minichefs. Ja sabeu que cuinar amb nens té molts beneficis. I segur que estan dessitjant fer amb vosaltres la recepta de panallets que han fet a l’escola.

Recepta de panallets senzilla
Ingredients

  • 250 gr de farina d’ametlla
  • 175 gr de sucre blanc
  • 1 patata mitjana bullida i sense pell
  • ratlladura de pell de llimona
  • Per decorar: Pinyons, ametlla picada o tallada a tires, avellanes, fruita confitada, xocolata, coco, lacasitos…
  • Un ou batut per pintar

Pas a pas:

Bullir la patata. Pelar-la i aixafar-la bé amb una forquilla. Deixar refredar completament.

Barrejar en un bol la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.

Afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa.

Amassar-ho bé fins que quedi tota homogènia i es pugui  fer una bola. La massa queda una mica enganxosa però no s’enganxa a les mans com al principi de treballar-la.

Un cop feta la massa es recomana deixar-la reposar ben tapada perquè no s’assequi. Hi ha qui fa els panellets al dia següent. Però si teniu poc temps també es podrien fer directament.

Després de fer les boles i enganxar els pinyons o la decoració que més us agradi (els pinyons es poden remullar en clara d’ou perquè s’enganxin millor), es pinten els panellets amb ou batut.

Els fiquem al forn aproximadament a 180-200ºC entre 10-12 minuts. Es poden treure quan tinguin color.

Podeu cantar junts la cançó dels panallets

Ja ens explicareu com us han quedat i com us han ajudat els petits cuiners de casa! 🙂