És l’hora de dinar!!!

Un dels hàbits d’autonomia més importants que trobem a l’etapa d’educació infantil és l’alimentació.

A Viaró infantil, som conscients d’això i li donem molta importància al fet que els nostres alumnes gaudeixin diàriament d’un menú equilibrat elaborat a la nostra pròpia cuina. https://viaro.org/informacion-general/boletin-infantil/.

A partir dels 2 anyets, la dieta de l’infant no hauria de basar-se en el triturat, aquest ja hauria d’haver passat a la història, que l’infant mengi tros ajuda al desenvolupament de la seva boca i a conseqüència del llenguatge.

En aquesta etapa els petitons han de tenir la suficient autonomia per a fer ús dels coberts i poder-se alimentar sense ajuda. Punxar amb la forquilla o agafar la cullera per a portar-la a la boca, són habilitats que aniran perfeccionant amb el pas del temps.

Moltes vegades el que es troben al plat no és el que més els hi agrada, per aquest motiu és recomanable no fixar l’objectiu en què no quedi res al plat fent passar un mal moment a l’infant, tot el contrari, hem d’encoratjar-lo perquè faci tastets oferint-li l’oportunitat de lluitar contra els petits capritxos, molt presents en aquestes edats.

Si aprenen a esforçar-se en l’àmbit de l’alimentació, serà una batalla guanyada per a aprendre el valor de l’esforç en qualsevol altre àmbit de la seva vida.

Aida Gustems

Auixiliar P2